Ni hao!

26 februari 2008 - Peking, China

Hallo allemaal!

Ik heb niet nog een tour naar het platteland van mongolie gedaan, ik kreeg het niet geregeld en bovendien was ik de kou een beetje zat... Ik kom wel een keer terug als het zomer is!

Ik ben zondagavond vertrokken en tot die tijd heb ik nog wat museums bezocht. Een daarvan was heel leuk, het was namelijk het National Intellectual Museum en liet het levenswerk zien van een briljante Mongoolse man. Hij ontwerpt al sinds zijn elfde ingenieuze 3D puzzels, en er waren dan ook ontzettend veel puzzels te zien, voor sommige zijn honderden stappen nodig om ze op te lossen. Verder was er een hele collectie schaakborden, waarvan veel door meneer zelf gemaakt (schaakstukken die eigenlijk puzzels zijn dus).

Ik ben ook nog naar een observatorium gegaan net buiten de stad, om naar de sterren te kijken. Niet heel indrukwekkend, maar wel leuk om mee te maken. Ik heb een 'nebula' gezien, saturnus (piepklein, met een ring(etje)), en een richel van de maan.

Zondagochtend ben ik nog samen met twee hostelgenoten meegegaan met de plaatselijke 'birdwatching club', midden in de stad in parken met verrekijker vogels kijken dus. Erg apart.

Zondagavond vertrok mijn trein naar Erlian, een chinees plaatsje vlak na de grens. Daar heb ik met de hulp van een Mongoolse vrouw en haar schoondochter een kaartje voor de sleeper bus naar Peking weten te bemachtigen. En wat voor sleeper bus! Niet voor claustrofobisch aangelegde mensen... Drie rijen stapelbedden, je voeten stop je in een holletje onder het hoofd van de persoon voor je. Aziatische lengte bedden uiteraard, dus het was allemaal niet heel comfortabel.

We kwamen om 4 uur 's nachts (de nacht van maandag op dinsdag) aan in Peking, en met veel moeite vond mijn taxichauffeur het hostel. Het is een erg mooi hostel, er is zelfs een vijver met goudvissen! Vandaag heb ik alleen wat rondgelopen in Peking, maar het bevalt me tot nu toe prima. Wel erg groot. Er wordt nog steeds heel druk gebouwd voor de Olympische spelen natuurlijk.

Maar nu ga ik stoppen want mijn internet-tijd is bijna op! (Je moet hier vantevoren tijd reserveren en betalen, gekke chinezen)

Heel veel liefs,

Lieke